Zones d'actuació del T.O. Centelles Oliva III

El projecte del Taller Centelles Oliva III, té com a zones d'actuació el parc urbà Hort de la Bosca on treballaran els alumnes de l'especialitat de Jardineria i diferents zones de l'enclavament natural de la muntanya de Santa Anna per part dels alumnes de l'especialitat de tractaments forestals.

L'Hort de la Bosca és un parc emblemàtic situat a la sortida del nucli urbà direcció a la platja d'Oliva, al Passeig Francisco Brines. És una de les superfícies enjardinades més grans de la ciutat d'Oliva amb una superfície de 10623 m2. La parcel·la està situada a la zona urbana, amb una superfície plana composta per zona enjardinada d'uns 6250 m2, uns camins de gran valor paisatgístic connectats a una plaça central amb una superfície total d'uns 2688 m2, un edifici d'uns 70 m2 de planta amb dues altures, uns banys en una caseta annexa prefabricada a l'exterior del mateix edifici, un gran estany d'uns 470 m2 creuat per una passarel·la, una zona de fruiters d'uns 600 m2 i una zona de jocs infantils d'un 570 m2 amb zona annexa de pícnic.


Per a la resaturació paisatgística d'aquest parc urbà l'actuació del taller contempla la introducció d'espècies vegetals autòctones adaptables a aquests parcs, "espècies de ribera" i "aquàtiques al llac" al costat d'altres espècies de baix consum d'aigua i poc manteniment. Els treballs s'iniciaran amb la recollida de residus, desbrossament, replanteig i preparació del terreny. Després es procedirà a formar praderies amb plantes autòctones i la plantació d'espècies arbòries, espècies arbustives, herbàcies i entapissats de ribera.

Al Parc Natural de Santa Anna s'actuarà principalment en les següents àrees: Zona La Carrasca - Carrer Andrés Manjón; zona del Calvari, Sant Rafael i Santa Anna; i zona del Coll - Senda dels Lladres. Aquest parc natural es troba situat al centre del nucli urbà de la població amb una superfície de 16,50 hectàrees. Ocupa la totalitat d'una petita muntanya situada a 90 metres sobre el nivell del mar, al cim de la qual es situa el castell de Santa Anna (el millor exemple d'arquitectura militar del renaixement de la Comarca de la Safor, en l'actualitat es troba en estat de ruïna progressiva). Es delimitarà una zona de no actuació de 200 metres al voltant del Castell.


Fonamentalment s'actuarà amb dos objectius, millorar l'estat actual de la massa arbrada, afavorint el creixement i desenvolupament futur, així com minimitzar el màxim possible el risc de propagació d'incendis forestals donada la proximitat del nucli urbà. Per a això, es realitzaran tasques de poda i aclarida d'exemplars arboris, desbrossament dels estrats arbustiu i herbaci, estintolament d'arbres secs, de port i creixement irregular i el control i l'eliminació d'exemplars localitzats d'espècies invasores.