Plantació d'arbres

Jardineria

Un dels treballs inicials realitzats a l'Hort de la Bosca va ser la plantació d'arbres. El dijous 16 de març vam rebre els 38 exemplars d'arbres de les següents espècies: Populus nigra (pollancre negre), Populus alba (pollancre blanc), Alnus glutinosa (verns), Fraxinus angustifolia (freixe), Fraxinus excelsior (freixes de fulla), Juglans regia (noguera) i Ulmus minor (om).

Després de descarregar-los del furgó en el qual van arribar des d'un viver, es van distribuir segons la seua espècie en diverses arreplegues, d'aquesta manera vam poder comprovar que l'albarà era correcte i que tots els arbres arribaven sans. En rebre els espècimens amb arrel nua, el primer que vam fer va ser mullar les arrels perquè no perderen humitat i es conservaren adequadament. També es van podar les que estaven seques o danyades.


L'endemà al matí, vam començar amb la plantació. El professor ens va dividir en parelles, i cadascuna carregarem amb un exemplar diferent. Després d'indicar-nos, atenint-se als plànols, on anava cadascun, vam començar a plantar.

En primer lloc es va realitzar un forat tenint en compte la mida de les arrels i la longitud des de les mateixes fins al coll de l'arbre, deixant uns 20 cm de més, tant de profunditat com d'ample, per assegurar-nos que cabria a la perfecció, sense danyar les arrels. Mentre un dels companys acabava el forat, l'altre anava per torba, i així, un cop finalitzat el forat, s'afegia la quantitat de dues o tres pales en el fons. També hi va haver de regar, per assegurar-nos que l'aigua arribava al fons i que les arrels tindrien l'aigua suficient una vegada cobertes.

Posteriorment, s'acabava d'omplir el forat amb terra. Primer, amb l'extreta en un principi barrejada amb torba, i després la restant. Es feia l'escocell i finalment es regava abundantment aplanant la terra per compactar-la i evitar que l'arbre es moguera. Quatre dies després vam acabar de plantar tots els arbres i vam tornar a regar els que van ser plantats en dies anteriors.