Actuacions forestals a la zona de l'antic dipòsit

Forestals

Continuem amb les tasques de desbrossament, poda i neteja a la zona de l'antic dipòsit del parc de Santa Anna. Els arbres s'han podat a una alçada d'un terç de la longitud total i s'han eliminat les branques mortes o creuades que disminueixen la quantitat de llum solar disponible.

Aquests arbres són: olivera (Oleae europeae), garrofer (Ceratonia siliqua), pi blanc (Pinus halepensis) i carrasca o alzina (Quercus ilex); totes elles espècies autòctones. Quant a l'estrat arbustiu, s'han tallat aquelles espècies més espinoses o que puguen reproduir un foc amb més facilitat, com poden ser: arç negre (Rhamnus lyciodes), aladern o carrasquilla (Rhamnus alaternus), argelaga (Ulex parviflorus), esparreguera ( Asparagus officinalis).


Després de l'actuació a la zona s'han generat diferents tipus de restes vegetals: branques grosses i branques fines amb fulles. Les primeres s'han desemboscat i s'han tallat per poder aprofitar-les com a llenya. Les restes més fines s'han trossejat i apilat en zones planes i lliures de pedres, a la mateixa muntanya. Posteriorment s'han triturat utilitzant la desbrossadora, que produeix un triturat bastant gran, però suficient per generar una manta de matèria orgànica que es degradarà amb facilitat, aportant nutrients al sòl.